56-årig kvinde fra lokalområdet udsat for databedrageri

Profilbillede
dato

En 56-årig kvinde fra lokalområdet blev offer for databedrageri, efter en bedrager udgav sig for at være fra banken og hævdede, at hendes Mastercard var blevet misbrugt.

Bedrageren formåede at overbevise kvinden om at udlevere to Mastercard, hvorefter der blev hævet nogle tusinde kroner fra hendes konti, før kortene blev spærret.

Politiet har taget sagen op og efterforsker den som et tilfælde af databedrageri. I den forbindelse opfordrer politiet pårørende til ældre og mindre rutinerede internetbrugere til at informere disse om, hvordan de bør agere, hvis de modtager et opkald, der virker mistænkeligt.

Det er vigtigt at afbryde samtalen og kontakte banken eller politiet direkte, hvis man modtager opkald, hvor der efterspørges betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende.

Politiet understreger, at banker, politiet, kommunen eller andre myndigheder aldrig vil kontakte borgere telefonisk for at efterspørge følsomme oplysninger, ligesom de heller ikke vil opsøge borgere på deres bopæl for at indsamle betalingskort eller lignende.

Kilde: Politiets Døgnrapport