Bedrageriforsøg afværget i Vordingborg

Profilbillede
dato

To kvinder fra Vordingborg blev onsdag eftermiddag mål for et bedrageriforsøg, hvor en mand ringede dem op, udgav sig for at være fra politiet, og instruerede dem til at overdrage deres betalingskort til et bud, der ville komme til deres hjem. Det er endnu ikke fastslået, om der var tale om den samme gerningsmand bag begge forsøg, men fremgangsmåden var identisk.

Bedrageren opnåede dog ikke sit mål, da begge kvinder blev mistænksomme og kontaktede politiet. Politiet bekræftede over for kvinderne, at der var tale om et forsøg på bedrageri, og rykkede ud for at sikre dem.

I kølvandet på hændelserne opfordrer politiet pårørende til ældre og mindre rutinerede internetbrugere til at informere dem om risikoen for den type bedrageriforsøg. Et vigtigt råd er at afbryde samtalen og kontakte en pårørende for rådgivning, hvis man modtager et lignende opkald. Det understreges, at myndigheder som banken, politiet, kommunen eller lignende aldrig vil kontakte borgere for at anmode om betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende, og at man aldrig bør udlevere sådanne oplysninger.

Borgerne opfordres til straks at afbryde samtalen ved mistanke og foretage et kontrolopkald til banken eller politiets servicecenter på telefonnummer 1-1-4. Yderligere information og rådgivning om sikker digital adfærd kan findes på Sikker Digitals hjemmeside.

Kilde: Politiets Døgnrapport