Efterretnings- og uddannelsesbefalingsmand til Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Kunne du tænke dig at være med til at styrke forsvaret af Danmark ved at højne uddannelsesniveau og beredskabet ved vores frivillige soldater og enheder? Finder du glæde ved at arbejde i en energisk stab, med forskellige baggrunde? Kan du se dig selv arbejde med uddannelse, taktisk efterretningstjeneste og militær sikkerhed? Så har vi et job til dig, der både vil udvikle og udfordre din militære profil.

Om os

HDSLF opstiller, uddanner og indsætter et stort antal aktive frivillige hjemmeværnssoldater fordelt på flere kompagnier, egen reserveentitet og en frivillig stab. HDSLF opstiller og uddanner tillige en kompagnikadre i rammen af Totalforsvarsstyrken (TFS)

Staben er organiseret i en S-struktur, som en bataljonsstab, med sektionerne S1-S9 og med en interessant blanding af operative og uddannelsesrelaterede opgaver.

Distriktet ledes af distriktschefen, som er oberstløjtnant. Staben ledes af en stabschef og består yderligere af både civile og militære ansatte.

Vores underafdelinger er spredt over hele Sydsjælland og Lolland-Falster, hvor underafdelingerne også har domicil.

Distriktet indgår i det nationale beredskab, hvor vi løser opgaver i samarbejde med Hæren, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi og de øvrige myndigheder. Ud over dette uddanner vi soldater til både ceremonielle og operative opgaveløsninger.

Ved HDSLF prioriterer vi den enkelte medarbejders trivsel og udvikling. Der er således fokus på at udvikle dine kompetencer i et behageligt arbejdsmiljø under gensidig hensyntagen til både medarbejderens og distriktets behov.

Om stillingen

Stillingen som efterretnings- og uddannelsesbefalingsmand er relativt nyoprettet ved staben og skyldes blandt andet behovet for en større trussels- og sikkerhedsbevidsthed på baggrund af de øgede nationale operative opgaver, som HDSLF og Hjemmeværnet skal løse i fremtiden.

Din stilling som efterretnings- og uddannelsesbefalingsmand skal supplere både den operative og uddannelsesmæssige del af stabens arbejde.

Dine primære arbejdsopgaver vil være todelte. Du vil skulle levere analytiske produkter og input til HDSLF operative planer samt indsættelser til støtte for beredskabet. Dette vil ske i tæt samarbejde med stabens operationsofficerer. Derudover skal du fungere som sikkerhedsofficer ved distriktet. Ydermere vil du skulle understøtte den omfattende uddannelsesvirksomhed ved de frivillige hjemmeværnskompagnier og totalforsvarskadrerne, hvor du i samarbejde med øvrige kolleger skal planlægge, tilrettelægge, gennemføre og kontrollere øvelser og andre uddannelsesrelaterede aktiviteter.

Såfremt du endnu ikke er uddannet i efterretningsarbejde, vil vi tilstræbe, at du hurtigst muligt modtager den nødvendige uddannelse til din funktion.

Trusselsbevidstheden aktualiseres og efterretningstjenesten ved Hjemmeværnet er under udvikling. Alle niveauer er i gang med at blive bedre til at arbejde efterretningsbaseret i fm. uddannelse og indsættelse af enheder. Det er derfor vigtigt, at du trives med at bidrage til et område i udvikling, dels med de udfordringer det giver og de muligheder for medindflydelse det medfører.
Som eksempler kan nævnes, at samarbejdet på tværs af myndigheder skal styrkes, og at HDSLF og foresatte myndigheder skal udvikle rapporteringsarbejdet i forbindelse med nationale operationer, og i forbindelse med den ”Battle Rhythm” der skal fungere ved øvelser og indsættelser.

Som en del af din tjeneste vil du over tid indgå i stabens vagthavendeordning, hvor du skal bidrage til HDSLF løsning af det nationale beredskab i samarbejde med Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds.

Vores frivillige soldaters tjeneste ligger typisk uden for normal arbejdstid, hvorfor du må påregne nogen tjeneste om aftenen og i weekenderne. Det er forhold, som vi i staben tilstræber at kompensere for under inddragelse af den enkelte medarbejder under størst muligt hensyn til dine behov. Desuden er sådanne aktiviteter i hovedreglen fastlagt lang tid i forvejen, hvilket muliggør planlægning af private gøremål.

Om dig

Du er seniorsergent eller erfaren oversergent med potentiale til at blive seniorsergent.

Du har erfaring som fører og uddanner fra Hæren og/eller Hærhjemmeværnet.

Det er endvidere en fordel, men ikke et krav, hvis du har været næstkommanderendedeling samt at du har kendskab til forskellige enhedstyper fra Hæren, gennem f.eks. samvirke og større øvelsesaktiviteter.

Antallet og typen af opgaver sammenholdt med et stort antal underlagte enheder betyder, at der ofte kan være travlt. Det er derfor vigtigt, at du kan lide at samarbejde og bidrage aktivt til den samlede opgaveløsning i en omskiftelig og dynamisk hverdag.

Væsentligst er dog dine evner til at arbejde selvstændigt med forskellige mennesker, og din lyst til at arbejde med frivillige soldater og befalingsmænd, hvorfor din modenhed og dine sociale kompetencer prioriteres højt.

Som det fremgik tidligere, foregår noget af tjenesten i weekender og mellem kl. 16-22. Det er derfor også vigtigt, at du kan være fleksibel i forhold til dette.

Derudover opfordrer vi alle interesserede til at søge - også selvom du ikke lever op til alle krav, da din personprofil vægtes højt.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er en seniorsergentstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.

Stillingen kan besættes af en oversergent med et godt udviklingspotentiale og som vurderes klar til udnævnelse eller klar til udnævnelse inden for en kortere årrække.

I så fald vil der blive taget stilling til udnævnelse i forbindelse med ansættelsen eller der vil blive udarbejdet en udviklingskontrakt der er målrettet gennemgang af den nødvendige kompetenceudvikling og/eller uddannelse, med henblik på udnævnelse til seniorsergent efterfølgende. Aflønning sker i henhold til stillingens lønniveau.

Ved ansøgning om en ny stilling i Forsvarsministeriets område, skal forhandling om personlige tillæg indgå i ansættelsesproceduren i henhold til gældende overenskomst.

Dit faste tjenestested er Vordingborg.

Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte major Kenneth Thornild på telefon: 72 47 61 11 eller mail HDSLF-STCH@MIL.DK.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent seniorsergent Christian Nordbo Eriksson ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 72 81 90 42 eller på mail FPS-CER@MIL.DK.

Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

Ansøgningsfrist er 28. marts 2024 og samtaler forventes afholdt løbende. Stillingen er til besættelse 1. maj 2024 - eller snarest muligt.

Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.

FOKUS og referencer kan medsendes.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM LANDSDELSREGION ØST
Landsdelsregion Øst er en selvstændig niveau III myndighed under Hjemmeværnskommandoen. Landsdelsregionen refererer operativt til Hærkommandoen.
Vi har fokus på Hjemmeværnets frivillige og nationale operationer. Vores geografiske ansvarsområde dækker hele Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

Regionens primære opgave er at støtte Forsvaret samt løse og varetage Hjemmeværnets militære kerneopgaver. Vi koordinerer militære opgaver i regionens ansvarsområde og indgår som en af komponenterne i Totalforsvaret. Regionen har desuden ansvaret for det daglige og lokale samarbejde med de øvrige sektorer i samfundets beredskab, hvor politiet ofte er vores tætteste samarbejdspartner. Regionen har derfor et tæt samarbejde med Landsdelsregion Vest (Jylland og Fyn), Forsvarskommandoen, Politiet og øvrige myndigheder inden for samfundets samlede beredskab.

Regionsstaben har ca. 40 civile og militære medarbejdere og består af Operations-, Planlægnings- og Uddannelsessektionen (G3/5/6/7), Efterretningssektionen (G2), Informationsoperationssektionen (G9) og Logistiksektionen (G1/4/8).

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Vordingborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Vordingborg Kaserne, Sankelmarksvej , 4760 Vordingborg

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 28-03-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6013781

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet