Nyt fra Vordingborg i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Vordingborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

NÆSTVED: To ældre kvinder snydt af sød "bankdame"

Onsdag anmeldte to ældre kvinder uafhængigt af hinanden, at de i tirsdags var blevet ringet op af en sød bankdame, som havde fortalt, at der var nogle mistænkelige transaktioner i gang på deres bankkonti, og at de nok var ved at blive hacket. Det lykkedes den søde "bankdame" at overbevise kvinderne om, at deres dankort skulle hentes, og i begge tilfælde kom en venlig mand kort efter og fik overdraget betalingskortene. Der blev umiddelbart efter hævet kontantbeløb på begge kort.

Politiet opfordrer til, at man aldrig – aldrig! – skal give personlige oplysninger som MitID, cpr-nummer, pinkoder eller lignende til ukendte personer. Hverken banken, kommunen eller politiet ringer og anmoder om den type oplysninger. Hvis man modtager sådan et opkald, skal man afbryde samtalen og i givet fald kontakte banken på hovednummer eller ringe til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

 

VORDINGBORG: 17-årig på ulovlig knallert

Politiet standsede onsdag klokken 9.55 en 17-årig fyr fra Lundby, der kom kørende ad Krondrevet i Vordingborg på knallert. Den larmede en del, og der var ingen nummerplade på, og en tur på rullefeltet viste, at den kunne køre en del hurtigere end tilladt. Den 17-årige blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

 

NÆSTVED: Butikstyve på Kvægtorvet

Onsdag klokken 13.49 fik politiet en anmeldelse fra en dagligvareforretning på Kvægtorvet om, at personalet tilbageholdt to piger, der formentlig havde stjålet varer. Det var en 16-årig og en 17-årig pige, begge fra Vedbæk, der var gået gennem kassen uden at betale for to halskæder, de havde taget. De to piger blev sigtet for butikstyveri.

Klokken 16.45 kom endnu en anmeldelse om to andre butikstyve samme sted. Denne gang var det to kvinder på 29 år fra Tappernøje, som havde stjålet kosmetikvarer for godt 2.700 kroner. De blev anholdt klokken 17.02 og sigtet for butikstyveriet. De blev afhørt på politistationen i Næstved, inden de blev løsladt igen senere på aftenen.

 

SLAGELSE: Røver anholdt

I går klokken 9.00 blev en mand truet af en anden mand med en køkkenkniv til at udlevere penge, da de befandt sig på Nytorv i Slagelse. Her efter stak gerningsmanden af på cykel, men vendte senere tilbage til offeret, som han truede med tæsk, fordi offeret havde kontaktet politiet. Mens politiet ledte efter røveren, fik de endnu en henvendelse fra offeret, som igen var blevet kontaktet af den samme mand, der en gang til havde truet ham med kniv til at udlevere kontanter og cigaretter. Kort efter fik politiet fat i gerningsmanden, der viste sig at være en 47-årig mand fra byen. Han blev anholdt og sigtet for røveri og trusler, og det overvejes om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

 

RØDBYHAVN: 31-årig mand overtrådte indrejseforbud

Politiets udlændingekontrolafdeling tjekkede onsdag aften de rejsende, der kom med en bus fra færgen i Rødbyhavn. En 31-årig udenlandsk mand viste sig at have et indrejseforbud, som gjaldt frem til den 1. maj, og han blev derfor anholdt klokken 18.56 og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. Den 31-årige fremstilles torsdag i grundlovsforhør i retten.

 

 

INDBRUD

Politiet har ikke modtaget anmeldelser om indbrud i privat beboelse i det seneste døgn.

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Boeslunde Rennebjergvej Kl. 14.34 – 16.41 ATK 215 0 60 km/t - -
Eskilstrup Sydmotorvejen Kl. 15.25 – 18.00 ATK 1338 35 90 km/t 146 km/t 3 klip
Næstved Kyse Bygade Kl. 10.20 – 14.00 ATK 1165 43 50 km/t 72 km/t 1 klip
Skælskør Sorøvej Kl. 17.17 – 19.30 ATK 170 13 50 km/t 76 km/t 4 klip og en betinget frakendelse

 

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Guldborgsund Sydmotorvejen 8.15-9.15 1 betinget frakendelse for hastighed
Næstved Sydmotorvejen 13.10-14.20

1 kørsel uden førerret

1 havde overladt sin bil til person uden kørekort

Rønnede Vordingborgvej 14.30-16.15 7 klip for at køre med håndholdt mobil
Sorø Alleen 23.25-01.30 16 biler screenet – ingen sager

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket trafikant:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Vordingborg Boulevarden 21.43 25-årig mand fra Nørre-Alslev Narkokørsel

 

 

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi