Nyt fra Vordingborg i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vordingborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

NÆSTVED: Fandt taske med ulovlige stoffer

Politiet fik torsdag en anmeldelse fra et vidne, der havde fundet en taske, som stod på en skraldespand i centrum af Næstved. I tasken var der 1,6 gram amfetamin og 1,2 gram hash sammen med nogle personlige papirer. De pegede i retning af en 37-årig mand fra byen, og da politiet opsøgte ham, fik han sin taske udleveret – og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

GEDSER: Havde testosteron i tasken

Ved en indrejsekontrol torsdag klokken 13.15 i Gedser fandt Toldstyrelsens medarbejdere nogle ampuller med ulovlige stoffer i en taske, der tilhørte en 30-årig udenlandsk mand. Da politiet undersøgte ampullerne, viste det sig, der var tale om testosteron, og da den 30-årige ikke havde tilladelse til at indføre stoffet, blev han sigtet for overtrædelse af lægemiddellovgivningen. Ampullerne blev konfiskeret, og den 30-årige betalte en bøde på 1.000 kroner, inden han rejste videre.

 

NÆSTVED: 48-årig sigtet for vold efter vejvrede

Efter en uoverensstemmelse i et lyskryds, standsede to bilister på p-pladsen ved Rema1000 på Trompetvej i Næstved. Her kom de op at skændes om hinandens adfærd i trafikken, og pludselig slog den ene mand ud efter den anden og ramte ham i ansigtet, så han tabte sin mobiltelefon. Det gik ud over en 58-årig mand fra Præstø, men en kombination af vidneforklaringer og overvågningsbilleder fra stedet førte frem til, at politiet klokken 20.58 anholdt en 48-årig mand fra Næstved. Han blev sigtet for vold og taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 21.15.

 

NÆSTVED: Tre ulovlige knallerter

Knallertturen blev torsdag til en gåtur hjem for tre unge mænd, som alle blev standset af politiet forskellige steder i Næstved og omegn. Klokken 17.10 var det en 15-årig dreng, der blev standset på Skovburren, og hans knallert blev tjekket på et rullefelt. Den kunne køre noget hurtigere end tilladt. Klokken 18.20 blev en anden 15-årig standset på Indre Vordingborgvej, og hans knallert kunne også køre alt for hurtigt. Den sidste blev tjekket på Næstvedvej i Fensmark, hvor færdselspolitiet holdt et vågent øje med hurtige – og larmende – knallerter efter flere henvendelser fra borgere. Det var også en 15-årig, hvis knallert, som ikke havde nummerplade på, kunne køre temmelig meget hurtigere end tilladt. Han blev sigtet for at køre uden nummerplade og ligesom de andre to blev han sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

 

KORSØR: Tog musikanlægget i bevaring

Tidligt fredag morgen fik politiet en anmeldelse om, at der var høj musik fra en lejlighed i centrum af Korsør. Beboeren – en 56-årig mand – ville ikke skrue ned for underholdningen, da politiet i første omgang ringede ham op, og derfor blev der sendt en politipatrulje afsted. Den 56-årige fortsatte med at spille højt, og for at sikre morgenfreden, tog politiet hans musikanlæg i bevaring.

Det er ikke første gang i år, at politiet har fået anmeldelser om høj musik, eller musik til ulempe, som det også kaldes.

Opfordringen fra politiet går ud på at tage hensyn, når der skal spilles musik – hvad enten det er fra privaten for åbne vinduer og døre (for det bliver vel sommervarmt på et tidspunkt?) eller det er i det offentlige rum, altså fx parker, strand og skov.

Ikke alle deler musiksmag, og man skal selvfølgelig være rummelig og kunne tolerere, at der er liv og lyd og glade mennesker omkring en, men lydniveauet skal også være tåleligt i forhold til både stedet og tidspunktet på døgnet.

Politiet har efter politilovens bestemmelser mulighed for at tage musikanlægget i bevaring i 24 timer, hvis ejeren – eller den, der er er ansvarlig for musikanlægget – ikke vil skrue ned, og hvis der på et senere tidspunkt kommer flere anmeldelser, hvor det er det samme anlæg, der bliver brugt, kan det blive beslaglagt. Den situation kan man helt undgå, hvis man tager hensyn til sine omgivelser og tænker på sine naboer.

 

 

VORDINGBORG: 15-årig på ulovlig ATV

Politiet fik i går eftermiddags flere anmeldelser fra borgere, der havde set en ung mand komme fræsende på en ATV i Vordingborg. Han var fx blevet set på gågadestykket i Algade og ved Storstrømsbroen, hvor ATV'en ifølge vidnerne havde kørt med pænt høje hastigheder. Klokken 20.15 lykkedes det politiet at få standset ATV'en i en færdselskontrol i centrum af Vordingborg. Det viste sig at være en 15-årig dreng, der var fører - og dermed ikke gammel nok til at sidde bag styret på en ATV. Desuden var tre af dækkene på ATV'en meget nedslidte. Ejeren af ATV'en blev sigtet for de nedslidte dæk, for at have overladt føringen til en, der ikke havde førerret, og for ikke at have forsikret ATV'en.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Næstved Slettevej 30/4 – 4/5 Kontanter og hævekort

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Faxe Gl. Strandvej Kl. 11.06 – 16.20 ATK – bestilt færdselskontrol 224 28 50 km/t 78 km/t 6 klip
Fensmark Holmegaardsvej Kl. 9.27 – 12.00 ATK 280 10 50 km/t 75 km/t 2 klip
Korsør Tårnborgvej Kl. 13.37 – 15.00 ATK 487 0 50 km/t - 0
Næstved Næstelsø Præstemark Kl. 5.26 – 8.26 ATK 103 10 60 km/t 81 km/t 0
Sorø Vestmotorvejen Kl. 15.46 – 19.35 ATK 3257 10 130 km/t 160 km/t 0
Stensved Vordingborgvej Kl. 12.51 – 14.06 ATK 166 0 40 km/t - 0
Stensved Vordingborgvej Kl. 7.38 – 11.38 ATK 960 53 40 km/t - 3 klip og en betinget frakendelse
Stensved Vordingborgvej Kl. 12.07 – 12.37 ATK 68 2 40 km/t 53 km/t 0

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Dannemare Rudbjergvej Kl. 11.30-12.45 Bestilt færdselskontrol: Syv blev sigtet for at køre frem for fuldt stop
Fensmark Holmegaardsvej Kl. 18.30-19.30 Bestilt færdselskontrol: En enkelt knallertkører blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert uden nummerplade
Næstved Flere steder Kl. 17.00 – 18.50 To knallertkørere blev sigtet for at have ændret deres knallerter, så de kunne køre hurtigere end tilladt.
Næstved H.C. Lumbyes Vej Kl. 14.15-14.45 Bestilt færdselskontrol: Ingen sager
Næstved Kildemarksvej Kl. 7.30 – 8.30 Politiet holdt øje med morgentrafikken ved skolen, hvor der var god dialog med både forældre og personale. Ingen sager
Vordingborg Flere steder Kl. 20.15 – 21.30 Ung mand uden førerret blev standset da han kom kørende på en ATV med nedslidte dæk (se historie ovenfor).

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt narkobilist:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Korsør Tårnborgvej Kl. 13.45 43-årig mand fra Vojens Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand
Maribo Skovnæsvej Kl. 21.22 27-årig mand fra Maribo Kørsel i påvirket tilstand
Præstø Næstvedvej Kl. 16.19 41-årig mand med ukendt adresse Spirituskørsel
Vordingborg Troldevej Kl. 15.10 47-årig mand fra Vordingborg Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi