Oplev videnskaben bag ølbrygning med Carlsberg Laboratorium

dato

Tag med på en fascinerende rejse ind i Carlsberg Laboratoriums videnskabelige verden, når lederen Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund deler deres viden om ølbrygning og bæredygtig planteforædling. Foredraget finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 i Biograf Caféen, Vordingborg.

Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres banebrydende forskning. Carlsberg Laboratorium har længe været en pioner inden for udvikling af nye teknikker og viden, der ikke kun forbedrer ølproduktionen, men også bidrager til videnskabelige opdagelser som rendyrkning af gær, pH-skalaen og klik-kemi.

Forskning i ølbrygningens ingredienser

I foredraget vil Birgitte Skadhauge og Erik Lund tage deltagerne med på en dybdegående rejse ind i forskningen omkring ølbrygningens ingredienser. De vil forklare, hvordan forædling af byg og humle sker bæredygtigt, og hvordan maltning kan påvirke smagen af forskellige malttyper.

Derudover vil de præsentere udviklingen af nye typer gær, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.

Klimatolerante fødevarer og fortidens planter

Foredraget vil også give indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Ved at studere 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland kan forskere lære, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer, hvilket kan hjælpe med nutidens klimatilpasning.

Smagning af udvalgte øltyper

Under foredraget vil deltagerne få mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået i takt med foredragets progression.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Biograf Caféen, Marienbergvej 5, 4760 Vordingborg
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For mere information, besøg foredragets side eller følg foredragenes nyhedsbrev.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut