Peer-medarbejder til Distriktspsykiatrien for Bipolare Lidelser, Psykiatrien Syd i Vordingborg, Region Sjælland

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Din erfaring med psykisk sygdom og recovery kan blive en kompetence – er du vores nye peer-medarbejder?

Har du personlig bearbejdet erfaring med psykisk sygdom og recovery? Ønsker du at bruge dine bearbejdede erfaringer til gavn for andre? Så er du måske den peer-medarbejder, vi står og mangler.

Distriktspsykiatrien for Bipolare Lidelser i Vordingborg søger 1 peer-medarbejder pr. 1. november 2023.

Stillingen er på 10-12 timer ugentligt.

Dine arbejdsopgaver:

Som peer-medarbejder er du ansat til, at støtte patienternes recovery proces ud fra dine egne erfaringer med, at komme dig fra psykisk sygdom. Du skal være med til at understøtte, at patienterne deltager mest muligt i egen behandling samt understøtte håbet om, at de kan komme sig fra psykisk sygdom - ligesom du selv har gjort det.

Dit arbejde vil bestå i, at varetage individuelle peersamtaler i ambulatoriet eller på hjemmebesøg. Samtalerne kan være planlagte eller spontane og mere uformelle imens I f.eks. laver en aktivitet, som giver mening for patienten.

Som peermedarbejder skal du desuden bidrage til tværfaglige drøftelser, om konkrete patientforløb med blik for patientens relationer, interesser og drømme. Når du deltager i tværfaglige fora, tager du som peermedarbejder udgangspunkt i dine egne erfaringer fra, at have været patient i psykiatrien og gennemleve en recovery-proces, samt generel viden om personlig recovery.

Hvad rummer stillingen i øvrigt?

  • Du skal være et aktivt bindeled mellem patienten og tilbud/aktiviteter i kommunerne
  • Du skal være deltagende på vores tværfaglige møder og personalemøder, hvor du skal byde ind med brugerperspektivet
  • Du får sparring fra peerkollegaer i Psykiatrien Syd og fra mentor i Distriktspsykiatri for bipolare lidelser
  • Du modtager supervision sammen med personalegruppen i din enhed.
  • Du bliver tilknyttet et fælles erfaringsudvekslingsforum for alle peermedarbejdere i Psykiatrien Region Sjælland.
  • Du skal løse mindre administrative opgaver såsom, at kommunikere med kollegaer via mail og kalender i Outlook.

Vores forventninger til dig:

  • Har bearbejdet dine erfaringer med, at komme dig helt eller delvist fra psykisk sygdom, det vil sige, at du har et afklaret forhold til dit eget sygdomsforløb og din recovery-proces.
  • Har haft et behandlingsforløb i behandlingspsykiatrien, hvor du har erfaring med, at være tilknyttet et psykiatrisk ambulatorium eller lign behandlingstilbud. Behandlingsforløbet skal være afsluttet.
  • Har lyst til og evner for, at bringe dine erfaringer i spil til gavn for andre.
  • Har gode samarbejdsevner og anerkendende tilgang til andre mennesker.
  • Har grundlæggende positiv energi og godt humør.
  • Er mobil og har mod på en del udekørende opgaver, hvis patienten eks. har behov for en hjælp i kontakten med kommunale tilbud/aktiviteter.
  • Kørekort er nødvendigt. Vi stiller bil til rådighed i arbejdstiden.

Der er ingen formelle uddannelseskrav til dig, men det er en fordel, hvis du har en peeruddannelse/-kursus og erfaring med peerarbejde. Du vil blive introduceret til peerstøtte og recovery-teori af Psyk.Info og til arbejdet generelt i den enhed, som du skal arbejde i.

Info om dine kommende kollegaer i Distriktspsykiatrien for Bipolare Lidelser i Vordingborg

Vores team består for nuværende af 1 sygeplejerske, 2 specialsygeplejersker, 2 ergoterapeuter, 1 sekretær, 1 læge og 1 socialrådgiver. Vi dækker kommunerne Næstved, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland og har aktuelt ca. 140 patienter. Hele teamet har fået undervisning/uddannelse i terapeutisk samtale, vi arbejder målrettet og ambitiøst, inden for den kognitive terapi.

Teamet adskiller sig fra andre F-ACT-ambulatorier ved, at være specialiseret i behandlingen af patienter med bipolar lidelse. Vi behandler patienter med komplekse problemstillinger, der har behov for en individualiseret behandlingsindsats, i tæt samarbejde med sengeafsnit.

Vores team arbejder efter F-ACT modellen (Fleksible Assertiv Community Treatment). Vi tilbyder ambulant behandling af både høj og lav intensitet samt hjemmebesøg alt efter patientens behov.

Som noget nyt kommer vi fremadrettet også til, at varetage TMS (Transkraniel magnet stimulation) behandling. Derudover tilbyder teamet psykoedukations forløb og i løbet af efteråret 2023 starter vi op med pårørendegruppeforløb.

Vores team er nystartet pr. 1. februar 2022 og har ikke tidligere haft en peer-medarbejder ansat, så du vil få indflydelse på arbejdsgange og være med til, at opbygge en god sund arbejdskultur med plads til fleksibilitet og udvikling.

Du vil blive en del af et team, hvor vi prioriterer hinandens ønsker og faglige kompetencer, samt har et stort fokus på et godt arbejdsmiljø.

Ansøgningsfrist: Den 11. september 2023

Ansættelsessamtaler afholdes: Den 19. september 2023.

Ansættelse sker fra: Den 1. november 2023.

Du kan få flere oplysninger om jobbet hos socialrådgiver Charlotte Høy Jensen på mobil 3056 2059 eller mail charjens@regionsjaelland.dk - træffes først efter uge 30.

Du kan også kontakte oversygeplejerske Mikala Bak på 2082 6247 eller på mail mikba@regionsjaelland.dk.

Du kan også læse mere om Distriktspsykiatri for bipolar lidelser på Hvis du bliver tilknyttet Distriktspsykiatri for bipolare lidelser - Psykiatri (psykiatrienregsj.dk)

Du er ligeledes velkommen til, at komme forbi til en kop kaffe og en snak og se vores afsnit.

Hvis du gerne vil have oplysninger om peerstøtte kan du kontakte Distriktspsykiatri for bipolare lidelser v/socialrådgiver Charlotte Høy Jensen på mobil 3056 2059 eller mail charjens@regionsjaelland.dk - træffes først efter uge 30.

Du kan også ringe til Psyk.Info i Region Sjælland på telefon 70 250 260 eller mail psykinfo@regionsjaelland.dk og få kontakt med en konsulent indenfor regionens peerindsats.

Du kan også læse mere om, hvordan vi arbejder med peerstøtte på Peerstøtte - Psykiatri (psykiatrienregsj.dk)

I forbindelse med evt. ansættelse skal der, jf. regionens politik herom, indhentes offentlige straffe-/børneattest.

Psykiatrien som arbejdsplads 

I Psykiatrien Region Sjælland kan du gøre en forskel for hele mennesket. Vi skaber håb, vilje og lyst til livet. Du gør en meningsfuld forskel, når du vælger at arbejde i Psykiatrien. Gør karriere i Psykiatrien, hvis du vil redde mere end liv. Se mere på Jobipsykiatrien.dk – og læs om udviklingsmuligheder, karriereveje og alt det andet som er rart at vide, når man søger nyt job.

Om Psykiatrien
Psykiatrien Region Sjælland er en behandlingspsykiatri, der består af en række sengeafsnit og ambulante enheder rundt omkring i regionen. Vi varetager psykiatrisk udredning og behandling samt akutforpligtelsen i Region Sjælland.

Vi udvikler og formidler en bred vifte af psykiatriske tilbud til regionens borgere, og vi har en anonym rådgivning, som er åben for alle, der har behov for viden eller sparring om psykisk sygdom. Vi forsker bredt med inddragelse af både patienter og pårørende. Vi ser det som en vigtig opgave at uddanne fremtidens medarbejdere, så vi varetager også en stor uddannelsesopgave.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Vordingborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Region Sjælland, Alleen 15, 4180 Sorø

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 31-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://www.regionsjaelland.dk/job-og-uddannelse/jobside?hr=show-job/36387&linkref=20297&locale=da_DK

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5874553

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet