Udsatte unge i Vordingborg savner trygge voksne i overgangen til voksenlivet
Flere sårbare unge i Vordingborg Kommune står alene i overgangen til voksenlivet og efterspørger stabile voksne, som de kan læne sig op ad. I organisationen Mentorbarn får unge mulighed for at opleve trygge og uformelle relationer gennem deres frivillige venskabsfamilier.
I Mentorbarn oplever de derfor lige nu stor efterspørgsel på frivillige venskabsfamilier i Vordingborg. Bag ventelisten står lokale unge, som drømmer om en stabil og tryg relation – med voksne, der vælger dem til, helt frivilligt og uden løn.
Frivillige relationer skaber tryghed – for begge parter
De lokale unge som mangler netværk, har ofte oplevet brudte relationer, mistrivsel og en ustabil opvækst og står derfor over for en særlig sårbar og kompleks overgang til voksenlivet. Det kan derfor være svært at finde vej og bede om hjælp og derfor gør det også en særlig forskel, når en lokal familie vælger at række hånden ud. En af Mentorbarns unge beskriver betydningen af at have fået en venskabsfamilie sådan her:
“Det har betydet rigtig meget at finde nogen, man rent faktisk kan stole på. Jeg holder rigtig meget af dem, de støtter mig og er der for mig. Det er noget af det bedste der er sket i mit liv” (Ung, 22 år).
Også de frivillige lokale familier får noget værdifuldt igen. En af de deltagende familier beskriver det sådan:
”Det har betydet alt. Det har givet os et andet indhold i livet” (Venskabsfamilie).
Mentorbarn og projekt VoresVej
Mentorbarn er en landsdækkende NGO, der siden 2015 har matchet børn og unge i udsatte positioner med frivillige venskabsfamilier. De samarbejder med 40 kommuner i hele landet – herunder Vordingborg Kommune, hvor de i fire år har arbejdet på børne- og familieområdet. De har nu udvidet indsatsen til også at omfatte unge og samarbejder udover Vordingborg Kommune, med fire andre kommuner. Gennem projekt VoresVej, støttet af Det Obelske Familiefond, har de ligeledes videreudviklet deres koncept i samarbejde med en gruppe ungeeksperter, så det også favner den ældre målgruppe.
Vil du gøre en forskel for en ung i Vordingborg?
Er du nysgerrig på, hvad det indebærer, eller vil du bare høre mere? Så kontakt Mentorbarns procesleder i Vordingborg:
Charlotte Veistrup
Tlf: 25 29 00 91