Dans og slægtsforskning på Vordingborg Bibliotekerne

dato

Vordingborg Bibliotekerne byder på en række spændende arrangementer i starten af oktober. Fra morgendans til slægtsforskning, er der noget for enhver smag. Kom og deltag i aktiviteter, der både udfordrer kroppen og sindet.

Morgendans for alle
Start dagen med en sjov og lærerig motionsform tirsdag den 1. oktober 2024 kl. 09:00 på Vordingborg Bibliotekerne. Har du lyst til at få rørt dig, have god kontakt med andre og danse løs uden, at du selv skal medbringe en dansepartner - så er 'morgendans' måske noget for dig.

Udgangspunktet er den såkaldte 'seniordans', hvor vi ser stort på, hvordan man traditionelt danser. Vi har opfundet vores egne danse til kendte og iørefaldende melodier. Somme tider tager dansene udgangspunkt i kendte standard- eller folkedanse. Andre gange er der tale om spændende nye danse, der er udviklet særligt til os.

Fælles for alle dansene er:
- Tempo og sværhedsgrad er tilpasset gruppen
- Partnerskift er indbygget i dansene
- Man behøver ikke komme parvis
- Alle kan være med uanset alder
- Musikken er glad, varieret og iørefaldende

Vi danser kl. 9-10 hver tirsdag i salen på 1. sal - hvorefter vi byder på en kop kaffe/te og vand.

Slægtsforskning med Torben Albret
Grav ned i fortiden og find ud af, hvor du kommer fra og hvilke gener du bærer videre onsdag den 2. oktober 2024 kl. 18:00 på Vordingborg Bibliotekerne. Hvis du er nysgerrig på din families fortid og ønsker at komme i gang med slægtsforskning, så er dette noget for dig.

Gennem fire workshops lærer deltagerne de grundlæggende teknikker og principper i slægtsforskning. Med en dynamisk kobling mellem undervisning og afprøvning bliver deltagerne i stand til at skrive deres egen anetavle (stamtræ) og på sigt arbejde videre med slægtsforskning på egen hånd.

Hele forløbet varetages af Torben Albret, historiker og professionel slægtsforsker, der underviser og vejleder deltagerne på inkluderende og inspirerende vis.

Forløbet henvender sig til nybegyndere inden for slægtsforskning og finder sted på følgende datoer: 2/10, 23/10, 13/11, 4/12. Tidspunkt: kl. 18.00-21.00. Man tilmelder sig alle 4 workshops ved køb af billet.

Billetsalg sker gennem Place2book, og du kan læse deres privatlivspolitik her: persondata.

Praktisk information
Morgendans:
- Dato: Tirsdag 1. oktober 2024
- Tid: Kl. 09:00-10:00
- Sted: Vordingborg Bibliotekerne, Sydhavnsvej 6, 4760 Vordingborg
- Entré: Gratis

Slægtsforskning:
- Dato: Onsdag 2. oktober 2024 (og efterfølgende workshops)
- Tid: Kl. 18:00-21:00
- Sted: Vordingborg Bibliotekerne, Sydhavnsvej 6, 4760 Vordingborg
- Entré: 150 kr
- Billetter: Købes via Place2book

Kom og vær med til en række spændende aktiviteter på Vordingborg Bibliotekerne!

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut