Nyt fra Vordingborg i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vordingborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

NYKØBING F.: 16-årig sigtet for hærværk

Fredag klokken 13.57 fik politiet en anmeldelse om, at der stod en ung fyr og spraymalede ord på en væg under Kong Frederik den 9.'s bro på Brovejen i Nykøbing F. Kort efter var en politipatrulje på stedet, og betjentene fik hurtigt fat i en 16-årig ung mand, der blev sigtet for hærværk.

 

ASKEBY: Bil beslaglagt

Da en 43-årig kvinde fredag eftermiddag blev standset af en politipatrulje, da hun kom kørende i bil ved Askeby, fremstod hun umiddelbart ædru. Men alkometertesten viste, at hun faktisk havde en promille, der var så høj, at politiet måtte beslaglægge hendes bil. Hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

 

NÆSTVED: Råbte og chikanerede

På Toldbodgade i Næstved gik en mand fredag eftermiddags rundt og råbte højt og chikanerede folk. Derfor blev politiet tilkaldt, og da betjentene kom frem til stedet, blev en 40-årig mand fra Nykøbing F. anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Han blev taget med til politistationen, hvor han fik lov at hvile ud til næste morgen.

 

SLAGELSE: Tre straksdomme for tyveri af metalskrot

Tre udenlandske mænd blev i fredags klokken 19.58 taget på fersk gerning, da de var ved at stjæle kabelskrot fra en adresse på Sverigesvej i Slagelse. Den var en årvågen borger, der havde ringet til politiet, efter at han havde hørt lyde og lagt mærke til en varevogn på stedet. Den tre mænd blev anholdt og sigtet for tyveri af metaller, og senere fremstillet i grundlovsforhør, hvor de alle blev idømt straksdomme på 40 dages fængsel.

 

KORSØR: Bil konfiskeret

Politiet standsede fredag klokken 22.55 en 47-årig mand fra Silkeborg, der kom kørende i bil ad Vestmotorvejen ved Korsør. Det viste sig, at han ikke havde noget kørekort, og derfor blev han sigtet for dette. Det var i øvrigt tredje gang, at ejeren af bilen havde overladt sin bil til en, der ikke havde gyldigt kørekort. Derfor blev ejeren – en 23-årig mand – sigtet for det, og bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

KORSØR: Havde ikke penge til cigaretter – blev sigtet

En 31-årig kvinde fra Korsør ville købe cigaretter på en tankstation på Storebæltsvej klokken 23.31. Hun havde bare ingen penge med og forsøgte i stedet at forlade butikken med cigaretterne. En medarbejder tilbageholdt kvinden og mens de ventede på politiets patrulje, åbnede kvinden en øl og gave sig til at drikke den. Hun blev sigtet for butikstyveri, og i øvrigt også for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi hun tiltalte betjentene i nogle meget "krydrede" vendinger, da hun blev sigtet.

 

 

SKÆLSKØR: Tyve tog flugten

En borger opdagede lørdag 00.27 at nogen var ved at bryde ind i hans firmabil. Da han gik ud til bilen sprang en mand ind i en anden bil, der kørte fra stedet. Da politiet lidt senere standsede bilen på Skovvej, blev to mænd på 16 år og 45 år – begge fra Korsør – anholdt og sigtet for forsøg på tyveri fra varebil.

 

MARIBO: Fire unge mænd sigtet for røveri og butikstyveri

Klokken 01.08 modtog politiet anmeldelse om et røveri på Voldgade i Nykøbing Falster. Her blev en 23-årig mand sparket og slået i ansigtet og truet til at udlevere sin jakke. Undervejs i overfaldet tabte én af gerningsmændene sin ene sko, før de fire mænd flygtede fra stedet.

 

Klokken 01.42 standsede politiet en bil, der svarede til signalementet, i krydset ved Gedservej og Østerbrogade ikke langt fra gerningsstedet.

 

Ved anholdelsen var den ene gerningsmand iført en sko, af samme model og skostørrelse som den, der var efterladt på gerningsstedet, lige som den stjålne jakke fortsat var i bilen.

 

De fire gerningsmænd blev alle fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for røveri.

 

Ud over røveri og vidnetrusler blev de fire også sigtet for butikstyveri fra en tankstation lige efter midnat på Vesterbrogade i Maribo.  To ventede i en bil, mens de to andre – med masker for ansigtet – stjal cigaretter og chokolade, før alle fire tog flugten.

 

Den 16-årig blev løsladt, men er fortsat sigtet i sagen, mens de to mænd på 18 år og den 20-årige blev varetægtsfængslet i fire uger.

 

 

KORSØR: Begik både indbrud og røveri på en weekend

En 44-årig mand fra Nordvestsjælland begik natten mellem fredag og lørdag indbrud på Lilleøvej, hvor han stjal en mobiltelefon.

Lørdag klokken 15.13 begik samme 44-årige et røveri mod en dagligvarebutik på Tårnborgvej. Han havde stjålet noget spiritus i butikken og da en butiksansat konfronterede ham med det, skubbede han ham voldsomt omkuld og flygtede fra forretningen. Den butiksansatte fulgte efter gerningsmanden til boldbanerne, hvor politiet anholdt den 44-årige, som var i besiddelse af mobiltelefonen fra indbruddet.

 

SLAGELSE: Hash i bålhytten

To unge mænd fra Slagelse mødte politiets patrulje ved bålhytterne bag Slagelse museum lørdag klokken 19.20. En 17-årig blev fundet i besiddelse af en klump hash på 4.5 gram og en springkniv, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og for overtrædelse af knivloven. En 16-årig mand havde en joint og to pølsemandsposer med en lille klump hash i hver, så han blev også sigtet for lov om euforiserende stoffer.

 

RØDBYHAVN: Overvægt i varebilen

Tre mænd i en varebil kørte ind i landet i Rødbyhavn. En politikadet observerede at bilen sad noget lavt, så den blev kørt til kontrolvejning. Her viste det sig at der var læsset intet mindre end 415 kilo for meget ombord i varebilen.  Føreren, en 54-årig mand, blev sigtet for at køre med overvægt.  

 

RØDBYHAVN: Narkokørsel

Lørdag klokken 20.45 kørte en 31-årig mand fra Hellerup ind i landet. Han blev udtaget til en narkometertest, som slog ud på cannabis, så han blev sigtet for narkokørsel. En passager i bilen havde to gram hash i lommen så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: Kørte i bil med falske nummerplader

En 33-årig mand fra Borup blev standset af politiet i en bil med falske nummerplader på Fiskerhusvej klokken 15.15. Manden har ikke førerret, så han blev sigtet for at køre bil i frakendelsestiden og for at stjæle nummerplader.  

 

SLAGELSE: Begik vold mod 17-årig

En 37-årig mand fra Slagelse optrådte meget beruset og utryghedsskabende på Nytorv klokken 17.22. Her slog han en 17-årig ung mand fra Slagelse i maven og blev anholdt og sigtet for vold.

  

NÆSTVED: Begik hærværk

En 30-årig mand fra Næstved er sigtet for groft hærværk efter han klokken 20.14 lørdag knuste to bagruder, knækkede en vinduesvisker af og sparkede et sidespejl af parkerede biler på Farimagsvej. Skaderne var fordelt på tre køretøjer og politiets patrulje anholdt manden som han var ved at forlade området.  

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Slagelse Byskov Alle Fredag klokken 13.15-17.00 Kontanter og en telefonoplader
Sorø Enghaven Tirsdag klokken 8.30 – lørdag klokken 19.30 Guldarmbånd, sølvring og –halskæde

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Faxe Vemmetoftevej Fredag klokken 8.40-13.20 ATK 162 15 50 km/t 69 km/t Et klip
Fensmark Stenskovvej Fredag klokken 19.30-22.00 ATK – bestilt færdselskontrol 25 5 50 km/t 73 km/t -
Haslev Rødebrovej Fredag klokken 15.55-18.55 ATK – bestilt færdselskontrol 308 39 60 km/t 106 km/t Fem klip og en betinget frakendelse
Korsør Vestmotorvejen Lørdag klokken 13.18-19.20 ATK 5260 326 90 km/t 142 km/t 25 klip
Korsør Vestmotorvejen Søndag klokken 13.28-19.25 ATK 8075 304 90 km/t 140 km/t 15 klip
Kyse Kyse Bygade Søndag klokken 17.42-20.00 ATK 585 28 50 km/t 72 km/t To klip
Mogenstrup Præstø Landevej Lørdag klokken 19.00-22.00 ATK – bestilt færdselskontrol 469 27 60 km/t 92 km/t To klip
Nakskov A.E. Hansensvej Fredag klokken 14.31-19.30 ATK 441 12 50 km/t 75 km/t Fire klip
Næstved Vordignborgvej Lørdag klokken 15.36-18.07 ATK 345 10 70 km/t 109 km/t Et klip
Præstø Præstø Overdrev Fredag klokken 5.52-12.07 ATK 430 36 50 km/t 83 km/t Fire klip og en betinget frakendelse
Tornemark Hovedgaden Søndag klokken 13.58-16.58 ATK 142 35 40 km/t 65 km/t Syv klip

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Næstved Karrebækvej Søndag klokken 14.15-14.30 To blev sigtet for at køre ud over spærrelinje og ikke rette sig efter færdselstavlerne
Næstved Køgevej Søndag klokken 13.30-14.00 Tre blev sigtet for at køre for hurtigt
Slagelse/Skælskør - Lørdag midnat – klokken 3.00 Ingen sager
Tappernøje Sydmotorvejen Fredag klokken 10.30-11.45 En blev sigtet for at køre for tæt på den forankørende
Vordingborg Chr. Richardtsvej Fredag klokken 7.40-8.05 En blev sigtet for at bruge håndholdt mobil

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Askeby Savværksvej Fredag klokken 16.09 43-årig kvinde fra Askeby Spiritus- og narkokørsel. På grund af promillens størrelse blev den 43-åriges førerret inddraget på stedet, og hendes bil blev beslaglagt
Næstved Farimagsvej Søndag kokken 4.04 24-årig mand fra Haslev Spiritus- og narkokørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Lørdag klokken 20.45 30-årig mand fra Hellerup Narkokørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Lørdag klokken 22.45 30-årig mand fra Ringsted Narkokørsel
Vordingborg Falunvej Søndag klokken 1.20 33-årig udenlandsk mand Spirituskørsel
Vordingborg Sydmotorvejen Søndag klokken 2.50 38-årig kvinde fra Mern Spirituskørsel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi